0317 319 635 info@fysiodynamic.nl

   Bel of mail ons vandaag nog voor een afspraak!

   info@fysiodynamic.nl -  0317 319 635

   Echografie voor het stellen van een juiste diagnose bij spier- en botaandoeningen

   Echografie wordt binnen de fysiotherapie ook wel MSU genoemd: Musculo Skeletal Ultrasound. Met behulp van echografie verzamelen we informatie over de aandoening en de exacte locatie van de pijnklachten en zijn we in staat een juiste diagnose te stellen. Dit doen we voor spier- en botaandoeningen van de schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, voet en enkel. Ook spierscheuren, zoals een zweepslag, kunnen door middel van echografie worden beoordeeld. Echografie is niet schadelijk voor het lichaam en is volledig pijnloos.

   Werking van echografie

   Bij echografie wordt gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven die het lichaam in worden gestuurd en teruggekaatst. Deze geluidsgolven worden omgezet in een beeld van het gebied waar de pijn zich in het lichaam bevindt. Dankzij echografie zijn we in staat een klacht tot in detail te bekijken en wordt de oorzaak van de pijnklachten vaak snel duidelijk.

   Snel de juiste diagnose stellen

   Het toepassen van echografie kan veel onnodige pijnbehandelingen voorkomen. Met behulp van echografie kan de oorzaak van de pijnklachten namelijk nauwkeurig worden vastgesteld. Bovendien maakt deze methode vorderingen in het herstel inzichtelijk. Echografie is erg betrouwbaar gebleken in de diagnostiek en wordt onder patiënten probleemloos toegepast vanwege de pijnvrije en veilige behandeling.

   Direct een afspraak maken voor echografie?

   De specialisten van Fysio Dynamic staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Dus wilt u meer weten over echografie of wilt u direct een afspraak maken voor een behandeling van uw pijnklachten? Neem dan contact met ons op, zodat we een behandeling voor u in kunnen plannen.

   Waarom Fysio Dynamic

   • Veel ervaring
   • Oplossingsgericht
   • Ruime openingstijden
   • Geen lange wachttijden
   • Oefeningen per mail / video
   • Afspraken met zorgverzekeraars